Ny agilitysesong!

Nå var det lenge siden sist oppdatering her. Det har skjedd mye i livene våre den siste tiden, og jeg har rett og slett vært så travel at blogging på treningsfronten har vært prioritert minst. Vi har feiret jul, bodd en periode i Fræna hos foreldrene mine og flyttet inn i nytt hus i Ålesund!

Nå har det også vært vinter, med snø og sludd og dritvær – og da trener vi ikke mye agility… Hadde man hatt innendørsbane med kunstgress så ja, men så heldige er vi ikke 🙂

Nå er derimot ny agilitysesong i anmarsj! Og det er vår i lufta og treningslysten er tilbake for fullt.

Jeg håper på masse trening i sommer før Aslak skal debutere på høststevnet her i Ålesund, så får vi se om vi kanskje tar oss et par turer til Østlandet senere på høsten også hvis lysten er der. Jeg har ikke meldt på Frigg til årets første stevne, som vanligvis er den første helgen i mai (NKK Ålesund), for i år har arrangøren klart å legge opp agility til samme helg som eksteriørutstilling på Sunndalsøra… Så da må vi prioritere sistnevnte.

Vi har allerede vært på et par treninger i år, og det ser veldig lovende ut til tross for at Aslak nå er unghund med alt det innebærer. Han har fokusert veldig godt nå, er enkel å hente inn når han glemmer seg og bare måå sende et par ekstra lange blikk på hundene nede på lydighetsbanen. Veldig enkel å sette i gang, og gjør alt for leika. Han har kjempedriv på banen, er selvstendig ved tuneller og tar egentlig alle kommandoer veldig godt. Nå skal vi snart begynne å pirke mer fremover, på både felt, tette vendinger på vingene og handlingen min i seg selv. Han er fryktelig eksplosiv synes jeg! Og det er jo veldig, veldig gøy å se at han har så mye å by på.

Når det gjelder Frigg så har slalomen med henne blitt helt fantastisk bra! Hun har korrekt inngang 95% av tilfellene, selv med høy fart fra tunnell, og stiller heller ikke spørsmålstegn når jeg går på venstre side av slalomen. Det vil spare oss veldig mye tid på kombinasjoner der jeg har måtte gå på høyre side. Så nå må jeg bare huske å stole på henne i konkurranse like mye som jeg gjør på trening 😉 Hun har forsåvidt også masse våryr i kroppen og skjelver av glede før hun kommer seg ut av buret når hun skjønner vi skal trene! Hun er veldig på nett og jeg håper dette blir et ekstra spennende agilityår, kanskje med et napp eller to om vi alle tre har hodet på riktig plass når det gjelder.

45957010_10156613716750309_2999197760403537920_o

I mangel på nye bilder så legger jeg ved et bilde fra i høst. I og med at Aslak nå er over et år har vi begynt med lave pinner på treninger fremover. Han skal røngtes om et par måneder, og da krysser vi fingrene for at alt er ok der med både rygg, hofter og albuer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s