Om oss/About

Personen bak Kennel Nordmyten er meg, Marie Skarsbø. Jeg er 26 år og kommer originalt fra Fræna, et lite sted utenfor Molde. Jeg flyttet til Ålesund på grunn av studier som 19-åring, og ble da værende i hva jeg mener er Norges flotteste by.

Med min flotte samboer Cato bor jeg i en enebolig med stor inngjerdet hage på Åsemulen, og har skog og turterreng i umiddelbar nærhet. Her bor vi med hundene og kaninene våre. Jeg bruker store deler av fritiden min på hund og hundetrening, som er min største interesse og lidenskap.


 

Jeg er vokst opp med hund i familien (først og fremst jakthunder), og kjøpte min første hund så snart jeg var 18 og hadde lov til å eie min egen hund. Siden da har det utviklet seg til interesse for oppdrett, og da på rasen portugisisk vannhund. Jeg fikk min første portis, Frigg, da jeg var 20 år gammel. Jeg klarer ikke å se for meg en hverdag uten hund i hjemmet, og i hvert fall ikke et hjem uten en portis. Jeg valgte portisen fordi den hadde alle egenskapene jeg ønsket meg i en hund.

Jeg konkurrerer og trener aktivt innen sporten agility, og har også drevet litt med både lydighet, vannapport og blodspor. De tre sistnevnte har først og fremst vært på hobbybasis og ikke for konkurranse. Agility er det jeg brenner for og hundene jeg beholder hjemme hos meg selv, velges med all hovedsak på bakgrunn i egenskaper som egner seg i treningssammenheng for agility. Jeg ønsker meg hunder med høy førervennlighet, motor og driv; som er tøffe, robuste og lettmotiverte. Jeg må også som oppdretter se på helhet naturligvis, men jeg velger aldri valp som hovedgrunn på bakgrunn av eksteriør. Jeg liker gjerne den tøffeste i kullet som har det lille ekstra for å nå dit jeg vil med treningen. Jeg har også erfaring med atferdstrening på hund og har hjulpet andre hundeeiere med problematferd og utfordringer, i tillegg til å ha drevet egen hundesalong et års tid på hobbynivå.

Bilder fra trening og konkurranse i agility

11212093_10205851480263304_2142698551_o

10968916_10205460757055468_1290072993_o (1)11245399_10205851746949971_1557657832_n11028250_10205460757535480_177361287_o

Det ligger også ute flere videoer av oss på youtube, om man søker opp navnet mitt der.

Jeg driver også med stortviltjakt og tar gjerne hundene med på det der det passer seg. Mine hunder er stort sett med på alt jeg foretar meg. Jeg er opptatt av å få frem aktive, sosiale og førervennlige portiser og det skinner også i gjennom i de hundene jeg velger videre til avl. Utstilling er jeg aktiv på i den grad det kreves for å være en god oppdretter, der man som oppdretter får verdifull informasjon fra ulike dommere på hvordan hver enkelt hund lever opp til rasestandarden. Jeg er derimot ikke opptatt av å få frem multi-utstillingschampions og den slags, og ser først og fremst på hva dommeren gir av skriftlig kritikk enn hvilke farger sløyfene har.

Ellers er jeg spesielt interessert i ernæring på hund. Alle mine hunder og valpekull som vokser opp hos meg spiser ren kjøttbasert diett, bestående av fôr fra produsenten Vom og Hundemat. Jeg fôrer ikke med tørrfôr og er heller ikke en sponset oppdretter. Les mer om Vom og Hundemat her: http://vomoghundemat.no/no/.

Interessert i valp fra mitt oppdrett, eller rasen portugisisk vannhund?
Ta gjerne kontakt for en prat 🙂

Marie Skarsbø
Mulelia 15, 6018 Ålesund
Norge/Norway

Telefon: +47 47 64 98 50

E-post: nordmyten@gmail.com


My name is Marie and I am the person behind Kennel Nordmyten which are located in the City of Ålesund, Norway. We live in a house with a large fenced garden, and are so blessed to have the forest and hiking trails right outside our door. I use most of my spare time on activities with my dogs because they are the most important part of my life.

Growing up with dogs since I was born, it came most natural to me to buy my own dog as soon as I turned 18. From that grew the interest of breeding dogs – and I chose the pwd because it had all the qualities I ever could wish for in a dog. I was 20 years old the first time I got my first pwd home, my first breeding bitch Frigg, and today I can never imagine not having a pwd in my home. 

I train and officially compete in the dog sport agility with my dogs. I also do some obedience, blood tracking and water sports but this is mainly for fun and not on a competing level. In addition to this I am a hunter and my dogs often come with me on hunting activities when it is appropriate. I am of the opinion that my dogs should be with me as often as they can, and participate in almost everything I do so they get to experience as much as possible. I stribe to breed active, socially intelligent and healthy portuguese water dogs. I participate in dog shows to that extent that is seen as an important part of being a responsible breeder to get valuable second opinions on my dogs compared up to the breed standard.

Besides from that I am over the top interested in dog psychology and nutrition. All my dogs, including the puppies growing up with me, is fed on a pure meat diet and do not get any dog food with ingredients such as grain, corn, soya etc. I buy my dog food from the producer «Vom og Hundemat», and I am not a sponsored breeder. 

32222244_10212955963711218_6285594469152587776_n

Kontakt/contact: nordmyten@gmail.com

Reklamer