Valp fra oss/Puppy from us

DSC_0009

(Text in English at the bottom of the page)

Valper fra Kennel Nordmyten leveres vaksinerte, ormekurbehandlet, chippet og med stamtavle fra NKK. De får også med seg fersk helseattest fra veterinær samt en Valpeguide og en goodiebag med litt utstyr.

Jeg selger ikke valper gjennom mail-kontakt, har krav om fysisk møte før henting, og sender heller ikke valp alene på fly.

Mitt utgangspunkt i hvordan jeg driver mitt oppdrett, er at ingenting er latt til tilfeldigheten. Verken når det gjelder kombinasjon av foreldredyr, hvordan valpene vokser opp hos meg, eller hvordan jeg fordeler dem før de blir hentet av sine nye familier.

Alle valper som vokser opp her får oppleve mye før de flytter. Jeg engasjerer meg mye i adferd hos hund og tror at man kan legge et svært godt grunnlag for en valp i sosialiseringsperioden fra 3-12 uker. Det betyr at jeg sørger for at mine valper får oppleve dagligdagse ting som er viktige at de får erfare før de skal ut i den store verden. Valpene bor på stua fra og med de er 3 uker. De opplever lyder og ting som skjer i huset, samt at jeg introduserer dem for nye erfaringer både hjemme og utenfor hjemmet – før de hentes ved tidligst 8 uker. De sosialiseres også med trygge, friske og vaksinerte hunder jeg kjenner som jeg vet håndterer valper bra, utenom de som bor her fast. Jeg synes det er viktig at de allerede som små valper får treffe andre hunder av annen størrelse og farger. Alle får oppleve vask, føn og klipp flere ganger før levering, og alle får portisklipp 🙂 Utover det er jeg veldig opptatt av håndtering, og at de får treffe mye ulike folk, i alle aldre.

Jeg kjører daglig bilturer med valpene fra de er 3-4 uker, og tar også uoffisiell mentaltest av dem når de er ca 6 uker. Det er en test som er inspirert fra velkjente utviklede valpetester for førerhunder og politihunder. Jeg har tatt ut det jeg føler er mest relevant og hva jeg ønsker svar på i mine kull – og testene er utelukkende en positiv opplevelse for hver enkelt valp som testes uten støtte fra søsken eller mor. De testes i ukjent miljø, med en fremmed person og fremmed hund, og jeg ser blant annet på lekeinteresse, selvtillit, hvor sterke de er i miljø og sosiale egenskaper. En slik test er også med på å hjelpe meg i avgjørelsen med hvilken valp som skal hvor.

Ellers har vi en spesiell fin ordning med en lokal barneskole, der vi reiser inn med valpene når de er mellom 5 til 7 uker gamle, og der de får treffe masse fremmede, snille barn i et trygt miljø.

6 uker og 6 dager.jpg

Bilder fra A-kullet; miljøtrening, sosialisering, fôring og bilkjøring 

Jeg fordeler aldri valper etter farge, og har alltid siste ord – i utgangspunktet får man ikke velge ut sin egen valp. Men jeg er selvsagt åpen for ønsker, og gjør mitt aller beste for å matche valp og eier etter beste evne slik at alle blir fornøyde. Som valpekjøper hos meg får du grundig opplæring i pelsstell og så tett oppfølgning som du selv ønsker, så lenge hunden lever ❤

Ellers får alle mine valper stamtavlenavn med norrøn opprinnelse, gjerne ofte med bakgrunn fra kjente guder, troll, jotner og dverger i mytologien.

DSC_0190

Our puppies are always vaccinated, treated for worms and registered in the Norwegian Kennel Club with a chip before they go to their new homes. They also get a fresh health certificate from the vet and a puppy goodiebag. 

I do not sell puppies based on single email contact or send them alone on airplanes. I also require a meeting a good prior to the day you come to take your new puppy home. 

All of the puppies growing up with me get to experience alot before they leave with their new families. I am very passionate about behavioral psychology with dogs and especially with puppies, so I try to build the best foundation I can in the period of 3-12 weeks. The puppies move to our living room when they are 3 weeks old, and already now get to know sounds and things that are normal to happen in a house. I also introduce them to new experiences both in our puppy proof garden as well as outside our home. They get to meet dogs that doesn’t live here with us, dogs I know well and that are well behaved and are healthy following the recommended vaccination program for dogs in Norway. I also groom them several times before they leave at the earliest of 8 weeks old, and they get to meet and greet different people in all ages. 

I never promise anyone a puppy based on colour or looks and always get the last saying in who goes where but I am also open to what kind of dog the family wants, and will always try to match the right puppy to the right owner.

Besides from that all my puppies get their pedigree names from the northern mythology. The names are often based on known Gods, trolls and dwarfs from the mythology.