Impulskontroll, hva er det?

Stevnet i helgen gikk bra sånn følelsesmessig og forventningsmessig, mindre bra sånn rent offisielt med tanke på resultater: 3 av 4 løp ble disk, derav det siste 5 plass. Det ene løpet vi disket i sendte jeg henne feil fordi jeg glemte banen selv, så er nok meg som er mest rusten av oss, hehe. Jeg kunne både føle og ta på mangelen på trening, og at det er lenge siden vi har gått noe offisielt.

Veldig stolt av Frigg som var i god form, som ga alt hun hadde – og hadde det kjempegøy. Hun var tålmodig og behagelig mellom venting, ikke et kny når vi ble stående iro og se på de før og etter oss. Til og med når det var surt og kaldt og klissvått pga. elendig vær!

Bilder fra helgen, bemerk at jeg løper i høye støvler… That’s a first.

Aslak gikk valpeshow med BIR og det gikk fint. Flott kritikk også. Ellers trente vi mye på passering, kontakt og lek i krevende miljø i mellom venting av løp. Jeg synes han hadde god fremgang bare på de øktene vi hadde ila helgen – men har nå tatt meg selv i hvor lite jeg har trent impulskontroll med han og at det antakelig har en sterk sammenheng med fokuset hans.

Han er fryktelig på hele tiden, og går ikke lei, men da kun med synlig belønning. Først og fremst leker men også godbiter. Forsvinner belønningen så bytter han raskt fokus om det er noe annet å fokusere på. Han hiver seg raskt ut i båndet om det er en annen hund i nærheten, labber seg over hele meg for å få tak i godbiten og er generelt ganske utålmodig om godbiten ikke kommer fort nok. Det står ikke på iveren, men den rettes mot det som er mest interessant der og da. Jeg har bare meg selv å skylde for det.

Så leksa er at vi har lekser å gjøre. Dette skal vi gjøre hver dag fremover, det er ikke så mye som skal til så lenge man trener jevnt og trutt. Vi har følgende treningsoppgaver foran oss nå for å få litt mer kontroll på herr Ingen Impulskontroll:

– Trene kontakt innendørs, både med synlig godbit og skjult.
– Trene på å bli og vente med økende vanskelighetsgrad.
– Lære inn «her» kommando under passering med mer lek som belønning
– Trene «eksplosivt» på innkalling, med høyere belønning og mer lek, og med fremadsending (sender hunden mellom to stk med innkallingsord).

Forutenom det så trener vi mye kontakt når vi går tur i bånd, og under passering av folk og andre hunder. Det er så enkelt som å belønne for at hunden ser på deg, noen ganger må jeg bruke smattelyd for å få fokuset der men det skal mindre og mindre til. Jeg ønsker meg slikt fokus jeg har hos Frigg i Aslak også, Frigg tar uoppfordret kontakt med meg når skal passere noen – såkalt «sladring», og det gjør hun også når hun er løs. Det er flott med hund som ber om lov før handling.

IMG_4656

Han er fryktelig sjarmerende når han har fokus på riktig sted d 😉 Så mye at jeg nesten mister fokuset selv!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s