Aslak

N UCH Nordmytens Aslak

DSC_0276

Født/Born: 21/03/2018
Kjønn/Gender: Hannhund/Male
Mor/Dam: Vildingarnas Limited Edition Embla
Far/Sire: Alveseters Himmelblå Ifra Bob

Vekt/Weight: 26 kg
Høyde/Height: 
53 cm

HD: A
AD: 0
Øyelyst/Cerf (ECVO): Fri/free 21/1/22
JDCM: Fri via foreldre/Free by parents
PRA: Fri via foreldre/Free by parents
IC: 
Fri via foreldre/Free by parents
MH-testet: Bestått med skudd

Pedigree:
Ta inn hele skjermen 02.07.2022 183049.bmp

Aslak er fra A-kullet og er min første hund fra eget oppdrett! Han er derfor en spesiell fyr for meg, og en «drømmevalp» satt sammen fra de to linjene jeg har i mine to første avlstisper, Frigg og Vilje. Pappaen til Aslak (Iver) er Frigg sin helbror, og jeg har derfor litt av begge jentene mine i han her.

Aslak er en svært lærevillig hund, han er førerorientert og energisk. Han tar alt av godbiter og har høy lekeinteresse. Han er selvstendig samtidig som han søker veiledning og bistand i trening, så langt et utrolig potensiale i hva jeg ønsker meg i en agilityhund. Han vil gjerne delta i alt vi foretar oss og synes det er urettferdig når han ikke får bli med – engasjert er et godt ord for han 😉 Han har god avknapp likevel, og finner roen – og elsker kos i sofaen. Han er desidert den mest kosete hunden jeg har hatt så langt hos meg.

Han er en smart hund og kreativ deretter i sine rariteter (og mener vel egentlig at alt vi eier er til for å tygges litt på, i det minste smakes på). Han har lite vokt i seg, og bjeffer sjelden, med unntak av når han blir fryktelig glad. Han er en veldig god lekekompis når vi har valpekull, og er genuint interessert i valpene og liker å være sammen med dem. Jeg synes han er språksterk, konfliktsky og hensynsfull i møte med andre hunder.

I mentaltesten han gjennomgikk som 18 mnd gammel fremstå han skuddsikker, trygg og med svært god avreageringsevne.

Resultater utstilling: Aslak er Norsk utstillingschampion

Aslak er tilgjengelig for avl til riktig tispe.

Navnet Aslak er fra norrøn mytologi og består av navnedelene «as» og «lak», hvor «as» er utledet fra det norrøne ordet «ás» som betyr «gud», mens «lak» kommer fra det norrøne ordet «lákr» som betyr «kamp/kjempe».