Aslak

Nordmytens Aslak 

 

 

DSC_0075

 

Født/Born: 21/03/2018
Kjønn/Gender: Hannhund/Male
Mor/Dam: Vildingarnas Limited Edition Embla
Far/Sire: Alveseters Himmelblå Ifra Bob

Vekt/Weight: 
Høyde/Height: 

HD: 
AD: 
Øyelyst/Cerf (ECVO): 
JDCM: Fri via foreldre/Free by parents
PRA: Fri via foreldre/Free by parents
IC: 
Fri via foreldre/Free by parents
MH-testet:

Aslak er fra A-kullet og er min første hund fra eget oppdrett! Han er derfor veldig spesiell for meg, og en «drømmevalp» satt sammen fra de to linjene jeg har i mine to første avlstisper, Frigg og Vilje. Far til Aslak er Frigg sin helbror Iver, og jeg har derfor litt av begge jentene mine i han her.

Aslak har så langt levd godt opp til navnet sitt og jeg har fått hva jeg ønsket meg – en «gærning» med masse motor og guts, og som gir meg utfordringer deretter. Det vil si at han allerede nå viser seg som en dugende brukshund i mine øyne; han har et stort lager av energi, elsker drakamp og lek, og spiser også godbiter i alle former og smak uten å spørre først. Han er utålmodig når han mener han burde få være med, for han ønsker virkelig å delta i absolutt alt vi foretar oss. Han er fullstendig uredd alt her i verden, og har allerede imponert meg på agilitybanen både det gjelder førervennlighet, arbeidsmotor og glede mens vi trener.

Vi har per nå startet på felthinder (med unntak av møne som er for fysisk krevende for en så ung hund), føring gjennom hindere uten pinner og tunneller. Slalom skal vi starte innføring av når han er litt eldre og har mer treningsgrunnlag.  Hoppeteknikk og fysisk krevende trening starter vi ikke med før han har vært på røntgen og fått OK på HD, AD og rygg. Er alt i orden ser vi oss i sikte på vårt første agilitystevne høsten 2019 etter han er fylt 18 måneder 🙂

Ellers har han plenty med egne meninger å ta av, han er en ordentlig problemløser (kanskje ikke for oss, men i hvert fall for seg selv) og  ingen dum hund. Det blir spennende å se om jeg greier å styre potensialet hans dit jeg ønsker og at vi blir det superteamet jeg drømmer om! Jeg har veldig troa på han hvert fall, og føler jeg fikk akkurat hva jeg ønsket meg ut av denne kombinasjonen ❤

Navnet Aslak er fra norrøn mytologi og består av navnedelene «as» og «lak», hvor «as» er utledet fra det norrøne ordet «ás» som betyr «gud», mens «lak» kommer fra det norrøne ordet «lákr» som betyr «kamp/kjempe».

Bilder av Aslak:

 

 

Reklamer