Aslak

Nordmytens Aslak

DSC_0008

Født/Born: 21/03/2018
Kjønn/Gender: Hannhund/Male
Mor/Dam: Vildingarnas Limited Edition Embla
Far/Sire: Alveseters Himmelblå Ifra Bob

Vekt/Weight: 
Høyde/Height: 
53 cm

HD: A
AD: 0
Øyelyst/Cerf (ECVO): 
JDCM: Fri via foreldre/Free by parents
PRA: Fri via foreldre/Free by parents
IC: 
Fri via foreldre/Free by parents
MH-testet: Bestått med skudd

Aslak er fra A-kullet og er min første hund fra eget oppdrett! Han er derfor en spesiell fyr for meg, og en «drømmevalp» satt sammen fra de to linjene jeg har i mine to første avlstisper, Frigg og Vilje. Pappaen til Aslak (Iver) er Frigg sin helbror, og jeg har derfor litt av begge jentene mine i han her.

Aslak har så langt levd godt opp til navnet sitt og jeg har fått hva jeg ønsket meg – en «gærning» med masse motor og guts. Det vil si at han allerede viser seg som en meget dugende brukshund; han har et stort lager av energi, elsker drakamp og lek, og spiser også godbiter i alle former og smak uten å spørre først. Han er fullstendig uredd alt her i verden, og har allerede imponert meg på agilitybanen både det gjelder førervennlighet, arbeidsmotor og glede mens vi trener.

Han er en smart hund og kreativ deretter. Han har lite vokt i seg, og bjeffer sjelden, med unntak av når han blir fryktelig glad. Han er en veldig god lekekompis når vi har valpekull, og er genuint interessert i valpene og liker å være sammen med dem. Jeg synes han er språksterk, konfliktsky og hensynsfull i møte med andre hunder.

Navnet Aslak er fra norrøn mytologi og består av navnedelene «as» og «lak», hvor «as» er utledet fra det norrøne ordet «ás» som betyr «gud», mens «lak» kommer fra det norrøne ordet «lákr» som betyr «kamp/kjempe».

Reklamer