Aslak

Nordmytens Aslak 

58380258_481113799092520_1267691126769319936_n

Født/Born: 21/03/2018
Kjønn/Gender: Hannhund/Male
Mor/Dam: Vildingarnas Limited Edition Embla (Vilje)
Far/Sire: Alveseters Himmelblå Ifra Bob (Iver)

Vekt/Weight: 
Høyde/Height: 
53 cm

HD: A
AD: 0
Øyelyst/Cerf (ECVO): 
JDCM: Fri via foreldre/Free by parents
PRA: Fri via foreldre/Free by parents
IC: 
Fri via foreldre/Free by parents
MH-testet:

Aslak er fra A-kullet og er min første hund fra eget oppdrett! Han er derfor en spesiell fyr for meg, og en «drømmevalp» satt sammen fra de to linjene jeg har i mine to første avlstisper, Frigg og Vilje. Pappen til Aslak (Iver) er Frigg sin helbror, og jeg har derfor litt av begge jentene mine i han her.

Aslak har så langt levd godt opp til navnet sitt og jeg har fått hva jeg ønsket meg – en «gærning» med masse motor og guts, og som gir meg utfordringer deretter. Det vil si at han allerede nå viser seg som en dugende brukshund i mine øyne; han har et stort lager av energi, elsker drakamp og lek, og spiser også godbiter i alle former og smak uten å spørre først. Han er utålmodig når han mener han burde få være med, for han ønsker virkelig å delta i absolutt alt vi foretar oss. Han er fullstendig uredd alt her i verden, og har allerede imponert meg på agilitybanen både det gjelder førervennlighet, arbeidsmotor og glede mens vi trener.

Han er en smart hund og kreativ deretter. Han har lite vokt i seg, og bjeffer sjelden. En noe løs kanon når det kommer til impulskontroll hører også med, men det kommer seg 😉 Vi satser på debut i agility til høsten 2019!

Navnet Aslak er fra norrøn mytologi og består av navnedelene «as» og «lak», hvor «as» er utledet fra det norrøne ordet «ás» som betyr «gud», mens «lak» kommer fra det norrøne ordet «lákr» som betyr «kamp/kjempe».

 

 

 

Reklamer