Fôrvert

Det å være fôrvert innebærer kort og godt at man inngår en spesiell avtale med oppdretter, og at man får en hund som jeg velger ut i kullet, som jeg ønsker å bruke til videre avl.

Å være fôrvert er en unik mulighet for å være delaktig i mitt oppdrett, ved at man får tett oppfølging, man får være med på fødsler om man ønsker det, og generelt involvere seg så mye man har tid og ønske om. Jeg er opptatt av å ha et godt og nært samarbeid med mine fôrverter. Avtalen mellom meg som oppdretter og deg som fôrvert er klar og spesifikk. Å være fôrvert for meg innebærer å forplikte seg til å:

Holde pelsen til hunden i utstillingslengde frem til hunden er ferdig på utstilling. Det er ønskelig for meg å stille hunden 4-5 ganger, helst med cert, før man kan ha kortere pels på hunden om man ønsker det. Dette for å få nok bedømminger til å vite svakheter og styrker til hunden med hensyn til eksteriør. Det er opp til fôrvert om man ønsker å stille selv eller om jeg stiller hunden. Jeg jakter ikke lange utstillingstitler og har kanskje et mer avslappet forhold til utstilling enn andre oppdrettere.

Fôre hunden på kjøttbasert diett. Hunden skal ikke fôres på tørrfôr så lenge hunden står i mitt navn, for å sikre at den får riktig næring.

Stille hunden til rådighet når den skal gjennom helseundersøkelser i forbindelse med avl, når hunden skal brukes i avl og evt. ved utstilling.

Ellers er jeg opptatt av at fôrverter bor i såpass nær fysisk avstand at jeg kan følge opp, hjelpe til med pelsstell, enkelt hente og levere hunden når det er behov osv. Områdene Molde, Fræna og Ålesund omegn er å regne som ønskelig avstand fra meg.

Fôrvert-avtale:

Som fôrvert på tispe betaler du ingenting for hunden når du henter den. Jeg har krav på 2 kull på tispa. Som fôrvert betaler du alle utgifter du ville hatt som «normal valpekjøper», dvs. årlige vaksiner, fôr og utstyr man bruker til vanlig. Jeg betaler forsikring så lenge hunden står i mitt navn, helsetester i forbindelse med avl (HD, AD, øyelysning, DNA-prøver).

Om det skulle vise seg at hunden ikke egner seg til avl når den blir voksen, så overføres hunden til fôrvert vederlagsfritt. Om den brukes i avl overføres hunden til fôrvert etter sitt 2 kull. Tispa må være hos meg under paring om det er reisevei til hannhund, 2 uker før forventet termin og frem til valpene er 8 uker.

Som fôrvert på hannhund betaler du ingenting for hunden når du henter den. Hunden blir stående i mitt navn så lenge den lever mtp. at hannhunder er virile stort sett hele sitt liv. Hunden behandler man likevel som sin egen, og man trenger bare stille hunden tilgjengelig til paringstidspunkt som varsles på forhånd.

Å være fôrvert gir mulighet for å være svært involvert i mitt oppdrett. Jeg er ikke en oppdretter som ønsker å ha en stor flokk med hunder hjemme, og jeg har derfor stort behov for gode fôrverter til hunder jeg ønsker å ta videre i min avl. Man får også den «beste valpen» i kullet.

Ta kontakt på nordmyten@gmail.com eller telefon 92018103 om du kunne tenkt deg å være fôrvert for meg.